קצת על בר קפה לאירועים של רוז בר – עגלות קפה, דוכני קפה לאירועים
רוז בר, בר קפה לאירועים
אנו מעסיקים רק בריסטות (ברמן קפה) שסיימו בהצטינות קורס הכנת קפה אספרסו באחת מרשתות הקפה בארץ , אנו יודעים שאספרסו טוב מתחיל ונגמר בבריסטה – טחינה לא מדויקת של פולי הקפה, חימום יתר של החלב בהקצפתו, אי חימום כוס הקפה לפני מזיגת הקפה ועוד טעויות נפוצות – כל אלו יכולים להרוס את תמצית הקפה שנעשתה בתשוקה רבה ומפולי קפה איכותיים.
כמו כן אנו משקיעים כסף רב בהחזקת מכונות האספרסו שלנו תיקניות, כי הרי מכונה שלא עובדת בארוע זה סבל בל יתואר ללקוח אשר מזמין דוכני קפה / בר קפה לאירועים ואנו ונעשה הכול כדי שזה לא יקרה!!!
תפריט בר קפה לאירועים – דוכני קפה לאירועים של רוז בר:
מהו הקפה?
קפה הוא שם גנרי למ”ס רב של משקאות חמים וקרים על בסיס פולי קפה מצמח הקפה ,צמח הקפה גדל בעיקר באזורים בעלי אקלים טרופי או סוב טרופי שנמצא באזורים כגון קו המשווה, אסיה ואפריקה.
תהליך יצור הקפה מתחיל בנביטת פול הקפה מצמח הקפה, לאחר נביטתו והבשלתו מתחילים בקטיף וזאת ע”י עבודה ידנית ומקצועית שכן לא כלפולי הקפה בשלו באותו הזמן ,לאחר הקטיף דרוש לקלף את קליפת פול הקפה וליבש אותו.
לאחר ייבושו תחת כיפת השמיים, מתחיל אחד התהליכים החשובים ביותר בדרכו להיות תמצית אספרסו משובחת והוא קלייטו במתקן קלייה מיוחד, חלקם של יצרי הקפה (סטארבקס למשל) אפילו קולים את פולי הקפה שלהם פעמיים כדי להגיע לארומה בעלת גוף מלא יותר.
יחודיות פולי הקפה השונים והבדלי טעמם מגיעים ממ”ס הקליות שבוצעו לפולי הקפה , זמן ואיכות יבושו, וכמובן אזור הגידול שלו (הרים-קור, מישור- לחות ,סוג אדמת הגידול ועוד…)
הבדלי הטעם של תמצית האספרסו יכולים גם להיות מתהליך הכנתו במכונת האספרסו בבר הקפה למשל:
א. המכונה לא מגיעה לטמ”פ מספיק גבוהה ולא חולטת את אבקת הקפה בטמ”פ הרצויה שבין 9-13 בר
ב. כמות לא נכונה של אבקת קפה (ממטחנת הקפה) בידית האספרסו
ג. מים שלא עברו ריכוך
ועוד…
כמו כן טעם ההפוך / קאפוצ’ינו / לאטה שאנו מכירים גם אותו אפשר לשנות למשל:
א. שריפת החלב בחימומו (מעל 88 מעלות החלב נשרף)
ב. שינוי הרכב היחסים שבין תמצית האספרסו לחלב ולקצף החלב
ג. אי חימום כוסות הקפה לפני מזיגת תמצית האספרסו
ד. שינוי מידת טחינת הפולים למידה שמונעת חליטה מירבית של אבקת הקפה
ז”א כפי שאנו רואים מאד חשוב גם לבחור את סוג פולי הקפה אבל לא פחות חשוב צריך שגם מכונת האספרסו תהיה תקינה ונקיה וכמובן גם הבריסטה (ברמן קפה) שיהיה מיומן לא לשרוף את החלב בחימומו והקצפתו ולא פחות חשוב שיהיה גם חייכן.
נשמח לעמוד לשירותכם: