עגלת קפה

קצת על בר קפה לאירועים של רוז בר – עגלות קפה, דוכני קפה לאירועים

רוז בר, בר קפה לאירועים
אנו מעסיקים רק בריסטות (ברמן קפה) שסיימו בהצטינות קורס הכנת קפה אספרסו באחת מרשתות הקפה בארץ , אנו יודעים שאספרסו טוב מתחיל ונגמר בבריסטה – טחינה לא מדויקת של פולי הקפה, חימום יתר של החלב בהקצפתו, אי חימום כוס הקפה לפני מזיגת הקפה ועוד טעויות נפוצות – כל אלו יכולים להרוס את תמצית הקפה שנעשתה בתשוקה רבה ומפולי קפה איכותיים.

כמו כן אנו משקיעים כסף רב בהחזקת מכונות האספרסו שלנו תיקניות, כי הרי מכונה שלא עובדת בארוע זה סבל בל יתואר ללקוח אשר מזמין דוכני קפה / בר קפה לאירועים ואנו ונעשה הכול כדי שזה לא יקרה!!!

תפריט בר קפה לאירועים – דוכני קפה לאירועים של רוז בר:

  • אספרסו קצר / כפול / ארוך
  • אמריקנו
  • מקיאטו
  • לאטה (הפוך)
  • קפוצ’ינו
  • נס קפה
  • קפה שחור
  • חליטות תה (בתוספת תשלום)
  • תיבת תה לסוגיו
  • מכונת ברד אייס קפה קר גרניטה (בתוספת תשלום)
  • עוגיות יבשות ומאפים

מהו הקפה?
קפה הוא שם גנרי למ”ס רב של משקאות חמים וקרים על בסיס פולי קפה מצמח הקפה ,צמח הקפה גדל בעיקר באזורים בעלי אקלים טרופי או סוב טרופי שנמצא באזורים כגון קו המשווה, אסיה ואפריקה.

תהליך יצור הקפה מתחיל בנביטת פול הקפה מצמח הקפה, לאחר נביטתו והבשלתו מתחילים בקטיף וזאת ע”י עבודה ידנית ומקצועית שכן לא כלפולי הקפה בשלו באותו הזמן ,לאחר הקטיף דרוש לקלף את קליפת פול הקפה וליבש אותו.

לאחר ייבושו תחת כיפת השמיים, מתחיל אחד התהליכים החשובים ביותר בדרכו להיות תמצית אספרסו משובחת  והוא קלייטו במתקן קלייה מיוחד, חלקם של יצרי הקפה (סטארבקס למשל) אפילו קולים את פולי הקפה שלהם פעמיים כדי להגיע לארומה בעלת גוף מלא יותר.

יחודיות פולי הקפה השונים והבדלי טעמם מגיעים ממ”ס הקליות שבוצעו לפולי הקפה , זמן  ואיכות יבושו, וכמובן אזור הגידול שלו (הרים-קור, מישור- לחות ,סוג אדמת הגידול ועוד…)

הבדלי הטעם של תמצית האספרסו יכולים גם להיות מתהליך הכנתו במכונת האספרסו בבר הקפה למשל:
א. המכונה לא מגיעה לטמ”פ מספיק גבוהה ולא חולטת את אבקת הקפה בטמ”פ הרצויה שבין 9-13 בר
ב. כמות לא נכונה של אבקת קפה (ממטחנת הקפה) בידית האספרסו
ג. מים שלא עברו ריכוך
ועוד…

כמו כן טעם ההפוך / קאפוצ’ינו / לאטה שאנו מכירים גם אותו אפשר לשנות למשל:
א. שריפת החלב בחימומו (מעל 88 מעלות החלב נשרף)
ב. שינוי הרכב היחסים שבין תמצית האספרסו לחלב ולקצף החלב
ג.  אי חימום כוסות הקפה לפני מזיגת תמצית האספרסו
ד. שינוי מידת טחינת הפולים למידה שמונעת חליטה מירבית של אבקת הקפה

ז”א כפי שאנו רואים מאד חשוב גם לבחור את סוג פולי הקפה  אבל לא פחות חשוב צריך שגם מכונת האספרסו תהיה תקינה ונקיה וכמובן גם הבריסטה (ברמן קפה) שיהיה מיומן לא לשרוף את החלב בחימומו והקצפתו ולא פחות חשוב שיהיה גם חייכן.

אפשרויות שונות לחליטת אבקת הקפה:

קפה בוץ
חליטת אבקת הקפה במים רתוכים (טמ”פ של 90 מעלות) תיגרום לאבקת הקפה לשקוע לתחתית הכוס ותיצור לנו בוץ בתחתית.

קפה טורקי
חליטת הקפה בפינג’אן (קנקן בישול קטן מימדים אוטנטי) עירבוב הקפה כל הזמן עד שהקפה רותח, רגע לפני שהקפה נשפך מהסיר, רק אז אנו מוסיפים מתיקות וממשיכים לחמם לרתיחה שניה ורק אז מוזגים את הקפה לכוסות קפה שצריכות להיות קטנות מכוס קפה רגילה

פילטר
אבקת הקפה כמו שאנו מכירים נמצאת באריזת נייר סופג מיוחד שדרכו אנו מעבירים את המים הרתוכים לכוס הקפה, דבר זה מונע מהאבקה להיתפזר בכוס הקפה ולשקוע ,כמו כן קפה זה יהיה יותר מימי מהקפה שהזכרנו מקודם

אספרסו
פולי קפה קלוים שנטחנו במידה שווה והרצויה לנו (טחינה גסה -תערובת חלשה יותר טחינה דקה -תערובת חזקה יותר) של 7 גרם אשר נידחסים לגומחה בידית המכונה שדרכה זורמים מים חמים בטמ”פ של לא פחות מ 9 בר בזמן של 25 שניות מקס’

קפה נמס
פולי קפה קלויים וטחונים דק אשר מבושלים ומיובשים וניטחנים פעם נוספת במידה הרצויה במפעל (אבקה דקה – נס קפה, אבקה גסה נס קפה מגורען)

משקאות קפה פופולריים להגשה בדוכני קפה, בר קפה לאירועים, עגלת קפה לאירועים:
  • אספרסו קצר
    7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 30 מ”ל מים
     
  • מקיאטו
    משקה האספרסו הקצר/כפול/ארוך בתוספת כתם של חלב מוקצף
     
  • אספרסו ארוך
    7  גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 50 מ”ל מים
     
  • אספרסו כפול
    14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 60 מ”ל מים
     
  • אמריקנו
    14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת מים חמים עד סוף הכוס
     
  • לאטה (הפוך)
    7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת חלב חם וקצת חלב מוקצף
     
  • קפוצ’ינו
    שליש ספל של אספרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף

נושאים נוספים

יצירת קשר מהיר:

מלאו פרטיכם וניצור קשר בהקדם:

Call Now Button